Sluit icoonTerug icoon

Starterswoningen Stella Nova fase 2 donderdag 21 april in verkoop

wo 20 april 2022 - Woensdag 11 mei: start verkoop royale rijwoningen en twee- en driekappers

Het is zover. Fase 2 van nieuwbouwproject Stella Nova in de Spijkenisser wijk Sterrenkwartier gaat in verkoop. Op donderdag 21 april start de online inschrijving voor de eerste acht rijwoningen van deze fase. Het gaat om eengezinswoningen van het type Stier, bedoeld voor starters, met prijzen van ongeveer 300.000 euro (v.o.n.). De starterswoningen vormen het eerste deel van Stella Nova fase 2. Op woensdag 11 mei gaan de overige 25 woningen in verkoop: royale rijwoningen, tweekappers en driekappers. De hele tweede fase bestaat behalve uit koopwoningen ook uit huurwoningen.

Starterswoningen van circa 97 vierkante meter met tuin 

De starterswoningen, die dus als eerste in verkoop gaan, hebben een woonoppervlak van circa 97 vierkante meter en zijn gasloos. Je hebt in deze huizen standaard twee slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping, een zolder, vloerverwarming en vloerkoeling, en zonnepanelen op het dak. Als je dat wil, kun je het aantal zonnepanelen uitbreiden. Ook ander maatwerk is mogelijk: er zijn diverse opties waarmee je dit huis aan jouw wensen kunt aanpassen. Denk aan een uitbouw of een dakkapel. Je hebt daarnaast een fijne tuin op het oosten. De exacte prijzen per bouwnummer worden tijdens de start verkoop bekendgemaakt. Inmiddels is al wel bekend dat de prijzen rond 300.000 euro (v.o.n.) zullen liggen. 

Hoe werkt de online inschrijving voor de starterswoningen? 

  • Vraag (uiterlijk 29 april) het Stella Nova Oriëntatiedocument aan bij ING of Rabobank. Dat kan via deze link. Met dit document kun je aantonen dat je voldoende financiële mogelijkheden hebt om een van de starterswoningen te kopen. Dit wordt in een hypotheekgesprek met een adviseur van een van beide banken bepaald. Dat betekent overigens niet dat je aan ING of Rabobank vastzit. Voor de uiteindelijke hypotheek mag je uiteraard ook met een andere bank in zee gaan. 
  • Kijk vanaf donderdag 21 april (15.00 uur) op de projectsite en lees de verkoopdocumentatie die vanaf dat moment beschikbaar is.
  • Schrijf je vervolgens in voor je favoriete bouwnummer(s) via het online inschrijfformulier dat dan op de site staat. Dit kan tot maandag 2 mei (12.00 uur).
  • Mail tenslotte, na het invullen van het inschrijfformulier (en vóór maandag 2 mei, 12.00 uur), je Stella Nova Oriëntatiedocument. Daarna vindt via loting de toewijzing plaats.

Je doet mee aan de loting als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je inschrijfformulier is op tijd binnen.
  • Je hebt voldoende financiële mogelijkheden; uit je oriëntatiedocument blijkt dat je tussen 330.000 en 420.000 euro kunt lenen.
  • Je bent starter, dus hebt op dit moment geen koopwoning. 

Als je niet aan deze voorwaarden voldoet en je schrijft je toch in, dan kom je in de tweede bak van inschrijvers. Zodra er geen kandidaten meer zijn die wel aan de voorwaarden voldoen, vindt onder de inschrijvers in die tweede bak een loting plaats.

Ook twee- en driekappers aan het water, en royale rijwoningen

Behalve starterswoningen krijgt fase 2 ook andere, grotere woningen. Die gaan op woensdag 11 mei in verkoop. Het gaat om twee- en drie-onder-één-kapwoningen met een tuin aan het water (drie typen) en om royale rijwoningen (twee typen). Een deel van deze woningen heeft een plat dak (en dus extra veel ruimte), andere woningen hebben een zadeldak. Op de hoeken hebben de twee- en driekappers een aangebouwde (stenen) berging en ruimte voor een of twee parkeerplekken op eigen grond. Er zijn ook woningen met een dakopbouw met Frans balkon. Een van de royale rijwoningen heeft een zij-entree. Alle woningen hebben zonnepanelen (naar keuze uit te breiden), een warmtepomp, vloerverwarming en vloerkoeling en allerlei mogelijkheden voor het realiseren van jouw persoonlijke woonwensen. Zoals een erker, een dakkapel of een luifel.

Bijna energieneutraal, ook sociale huurwoningen

Stella Nova wordt niet alleen heel gevarieerd, maar ook heel duurzaam. De woningen voldoen aan de nieuwste BENG-normen (BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen). Daarnaast wordt bij de bouw zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Behalve koopwoningen komen er ook sociale huurwoningen: 22 appartementen en 23 rijwoningen. Die worden later via woningcorporatie Maasdelta Groep aangeboden.

Stella Nova: fijn wonen nabij park, polder, winkels en basisscholen

In Stella Nova woon je in het groen en nabij water, een park en uitgestrekte polders. De nieuwe fase komt tussen de inmiddels opgeleverde eerste fase en wijkwinkelcentrum Sterrenhof. Je dagelijkse boodschappen haal je hier dus letterlijk om de hoek. Diverse basisscholen liggen eveneens op loopafstand. En met de fiets ben je zo in het centrum van Spijkenisse, met zijn vele winkels, restaurants, bibliotheek en theater. Ook als je naar Rotterdam wilt, kun je de auto laten staan. Op een paar minuten fietsen stap je bij metrostation Heemraadlaan gewoon op de metro.

Impressies Stella Nova fase 2, in de wijk Sterrenkwartier in Spijkenisse. Bovenste impressie: de starterswoningen die op donderdag 21 april in verkoop gaan.