Sluit icoonTerug icoon

Bestemmingsplan Heer en Meester West vastgesteld. Nog beroep mogelijk

vr 8 januari 2021 - Meer zelfbouwkavels dan voorheen aan groene rand Hekelingen, wel een stukje kleiner

Meer kavels, een stukje kleiner, maar nog altijd bedoeld voor zelfbouw door particulieren. Zo wordt de herontwikkeling van de zelfbouwkavels in het westelijke deel van Heer en Meester, de zelfbouwwijk in Hekelingen. De gemeenteraad van Nissewaard heeft het bestemmingsplan op 9 december (2020) vastgesteld. Tot en met 8 februari kan hiertegen nog beroep worden aangetekend.

Heer en Meester West: ruimte voor 46 woningen

De herontwikkeling bestaat uit twee delen: het meest westelijke deel en het plandeel daarnaast. In het meest westelijke deel waren voorheen 11 riante individuele zelfbouwkavels beschikbaar, de meeste rond de 1.000 vierkante meter. In de nieuwe opzet worden dit er 15, met woonoppervlaktes van 650 tot 722 vierkante meter (de zogeheten B-kavels). De meeste B-kavels staan onder optie, maar je kunt eventueel wel op de reservelijst komen. De zogenaamde L-kavels aan de zuidrand, die veel groter zijn, zijn inmiddels allemaal verkocht. Ook het naastgelegen plandeel is aangepast. De zogeheten C-kavels in dit plandeel hebben nu afmetingen van 738 tot 1.172 vierkante meter. Dankzij al deze aanpassingen is in Heer en Meester West ruimte ontstaan voor in totaal 46 woningen.

Parkeermogelijkheden, trottoirs, voetgangersbrug en speeltuin

Behalve meer en kleinere kavels komen er ook extra parkeermogelijkheden nabij het dorpshuis van Hekelingen. Verder worden er trottoirs langs de Huibrecht Hordijklaan en de Dirk Oosthoeklaan aangelegd. Daarnaast komt er een voetgangersbrug die de Huibrecht Hordijklaan en de Jacob van den Berglaan met elkaar verbindt. Ten zuiden van de C-kavels ligt straks bovendien een natuurlijke speeltuin. De voorbereidingen voor de aanleg daarvan zijn inmiddels gestart. De speeltuin zal naar verwachting in april (2021) worden geopend. De verkaveling van Heer en Meester West is zichtbaar op de kaart hieronder. Klik op de kaart om 'm te vergroten.

Planning

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan dus vastgesteld. Het ligt nu ter inzage via www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek op het nummer NL.IMRO.1930.BPHeerMeesterWest-3001). Tot en met 8 februari kan tegen het bestemmingsplan beroep worden aangetekend. Beroepsprocedures kunnen voor vertraging zorgen. 

Prijs per vierkante meter: 418,20 euro (ex BTW)

De kavelprijs per vierkante meter is 418,20 euro exclusief BTW. Let op: vanaf 500 vierkante meter betaal je voor de extra vierkante meters een lagere prijs.

Vragen? Neem contact op met de gemeente

Heb je vragen over de kavels in Heer en Meester? Neem per e-mail contact op met Gauke van Rij van de gemeente Nissewaard.

Verkaveling Heer en Meester West. Klik op de kaart om deze te vergroten: