Sluit icoonTerug icoon

Tussen 400 en 500 bezoekers op Woonmarkt Nissewaard

zo 17 april 2016 - Nieuw aanbod in zowel Zuidland als Spijkenisse trekt veel publiek naar Theater de Stoep

Drukte tijdens de Woonmarkt Nissewaard, op zaterdag 16 april in Theater de Stoep in Spijkenisse. Tussen de 400 en 500 mensen kwamen op het evenement af. Er was dan ook volop nieuw aanbod: fase III van nieuwbouwproject Kreken van Nibbeland in Zuidland ging in verkoop, er was een preview van fase 9 van Het Land (in Spijkenisse) en van fase 2 van Park Waterrijk (in Hekelingen) en er was informatie over hét project van de nabije toekomst: De Haven, ook in Spijkenisse.

"Het was meteen vanaf het begin al druk", blikt organisator Gerbert Schreurs terug. "We verzamelen altijd van zo veel mogelijk bezoekers de e-mail adressen, zodat we hen op de hoogte kunnen houden van het aanbod. Halverwege hebben we nieuwe formulieren moeten laten aanrukken. Het was zo druk, ze waren op." Veel bezoekers kwamen voor het nieuwe aanbod: Kreken van Nibbeland (fase III - start verkoop), Het Land (fase 9 - preview), Park Waterrijk (fase 2 - preview) en De Haven. Vooral De Haven trok veel bekijks, hoewel de informatie nog niet heel concreet was. Dat gaat wel snel veranderen; eind die jaar is er een pre-sale. Er was ook ander nieuwbouwaanbod: fase 3 van nieuwbouwproject Zoetemanring, net als Kreken van Nibbeland in Zuidland. Deze fase was al in verkoop.

Op hun beurt wachten

Alle aanbieders waren voortdurend in gesprek, niet alleen de partijen met nieuwbouwaanbod. Sommigen hadden niet eens tijd om te lunchen. Ook de adviseurs van de Rabobank, die op de Woonmarkt aanwezig waren voor financieel advies, hadden een superdrukke dag. "Ze hebben nog geprobeerd extra adviseurs op te trommelen, zo druk was het", aldus Schreurs. "In het begin moesten mensen echt op hun beurt wachten." Behalve voor nieuwbouwaanbod en financieel advies konden bezoekers op de Woonmarkt ook terecht voor bestaand aanbod, advies van de notaris, zelfbouwkavels en het energiezuinig maken van hun huis.

Foto's: Peter de Jong.