Sluit icoonTerug icoon

Video over hoe inwoners en bedrijven Nissewaard duurzamer maken

vr 15 april 2022 - Inspirerende voorbeelden van Wij.Doen.Groen, allemaal gewoon om de hoek

Elke dag nieuwe stappen zetten op weg naar een duurzame samenleving. Het gebeurt in Nissewaard. Vaak heel opvallend, zoals bij de verbouwing van basisschool De Vuurvogel tot energie-neutrale school met een groen speelplein. Vaak ook minder opvallend, als iemand een groen dak op zijn schuur aanlegt, zijn benzineauto vervangt door een elektrische of tegels in de tuin verwijdert en ruimte geeft aan plantjes. Op duurzaamheidsplatform Wij.Doen.Groen. zijn grote en kleine initiatieven bij elkaar gebracht in de inspirerende video Nissewaard bouwt aan een duurzame toekomst

Bekijk de video 'Nissewaard bouwt aan een duurzame toekomst':

 

Podium voor duurzame initiatieven

Op Wij.Doen.Groen. krijgen duurzame initiatieven een podium, zodat je erover in gesprek kunt gaan, eraan mee kunt werken of je erdoor kunt laten inspireren. Zo ontstaan samenwerkingsverbanden en kruisbestuivingen, en dat is precies wat nodig is om meer impact te maken.

Samen werken aan een duurzaam Nissewaard

Alle initiatieven passen bij de ambitie van de gemeente Nissewaard om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard, dat in 2050 energieneutraal en circulair is, en bestand is tegen veranderingen in het klimaat. 'Met elkaar' betekent dat de gemeente aan die doelen werkt met inwoners, ondernemers en andere partners zoals het waterschap, de woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.

 

 

Heel veel zonnepanelen op het dak van basisschool De Vuurvogel in Spijkenisse.