Sluit icoonTerug icoon

Volop hypotheekvoordelen als je een nieuwbouwhuis koopt

di 12 april 2016 - Bewust Nieuwbouw zet de pluspunten op een rijtje

Een nieuwbouwhuis brengt volop voordelen met zich mee. Nieuwbouw is energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. Je kunt het huis op tekening al naar je wensen aanpassen én je ontvangt garanties op eventuele gebreken na de oplevering. Maar wist je dat je ook kunt profiteren van diverse hypotheekvoordelen? Op de Woonmarkt Nissewaard, op zaterdag 16 april in Theater de Stoep in Spijkenisse, kun je hierover met verschillende aanbieders in gesprek.

Kennis- en informatieplatform Bewust Nieuwbouw heeft in de flyer Een betere hypotheek bij een nieuwbouwhuis die hypotheekvoordelen op een rijtje gezet. Kort gezegd biedt een nieuwbouwhypotheek je:

  • bij sommige banken een lagere hypotheekrente;
  • bij sommige banken een hogere leengrens (zodat je meer kunt lenen), omdat een nieuwbouwhuis energiezuinig is;
  • de mogelijkheid om de keuken, de vloer, de inrichting van de tuin en andere zaken mee te financieren;
  • en de mogelijkheid om eventuele dubbele maandlasten vanuit de hypotheek te betalen.

In de flyer worden deze voordelen toegelicht en van interessante rekenvoorbeelden voorzien.

Duizenden euro's voordeel

Het gaat niet om kleine bedragen. Een nieuwbouwhypotheek kan je zomaar vele duizenden euro's voordeel opleveren. Op Bewust Nieuwbouw staat een overzicht van 'nieuwbouwvriendelijke' banken. Deze banken bieden je meer hypotheekruimte voor energiezuinige nieuwbouw en/of speciale hypotheken of hypotheektarieven voor nieuwbouw. Lees, eveneens op Bewust Nieuwbouw, ook de volgende artikelen:

Meer informatie op Woonmarkt

Adviseurs van Rabobank Voorne-Putten Rozenburg kunnen je tijdens de Woonmarkt Nissewaard van zaterdag 16 april meer over de hypotheekvoordelen van nieuwbouw vertellen. Je kunt hierover ook met makelaars en ontwikkelaars in gesprek.

  • Informatie over hypotheken en nieuwbouwprojecten in Nissewaard is verkrijgbaar op de Woonmarkt Nissewaard, op zaterdag 16 april in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse (11:00-15:00 uur). 
  • Download de flyer Een betere hypotheek bij een nieuwbouwhuis.