Sluit icoonTerug icoon

Duizenden vouchers van 90 euro voor energiebesparende producten

di 25 januari 2022 - Subsidie van 1,2 miljoen voor bijvoorbeeld tochtstrips, led lampen en radiatorfolie

Led lampen, tochtstrips en radiatorfolie. Zomaar een paar voorbeelden van energiebesparende producten waarmee je je huis heel gemakkelijk een stukje energiezuiniger kun maken. De gemeente Nissewaard deelt deze dagen vouchers ter waarde van 90 euro uit, waarmee je dit soort producten kunt aanschaffen via de webshop van de WoonWijzerWinkel. Alle inwoners van Nissewaard die nog niet eerder gratis energiebesparende producten hebben ontvangen, krijgen deze dagen zo'n voucher in de brievenbus. Het gaat om een totaalbedrag van 1,2 miljoen euro.

Besparen op je energierekening

Het duurzaamheidscadeautje is mogelijk dankzij een subsidie die de gemeente bij het Rijk heeft aangevraagd. "We hebben een veel groter budget dan vorig jaar, zodat meer inwoners er gebruik van kunnen maken", zegt wethouder Igor Bal. De beschikbare 1,2 miljoen is inderdaad een fors bedrag. Toch is het niet toereikend voor alle huishoudens. De gemeente adviseert dan ook iedereen die een voucher heeft ontvangen, deze zo snel mogelijk te verzilveren. Want op = op. Dat verzilveren werkt overigens heel eenvoudig. Je gaat naar de webshop, doet je bestelling en vult - kort voor je de bestelling afrondt - de kortingscode in. Die staat achter op je voucher. Wethouder Bal moedigt mensen aan de vouchers te gebruiken. "Al met kleine maatregelen kunnen je flink besparen op je energierekening. Als gemeente helpen we je daar graag een handje bij.” 

Duurzaam Nissewaard in 2050

De voucher-actie past bij de ambitie van de gemeente om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. In 2050 moet Nissewaard, zo is het streven, energieneutraal, circulair en bestand tegen klimaatveranderingen zijn. De gemeente werkt hierbij samen met inwoners, ondernemers en andere partners, zoals het waterschap, de woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties. 

Grootste assortiment duurzame producten van Nederland

De WoonWijzerWinkel is gevestigd in Rotterdam-Heijplaat en gespecialiseerd in verduurzaming. De showroom bevat het grootste assortiement duurzame producten en materialen van Nederland.