Waar lekt warmte je huis uit? Ontdek het met een warmtebeeldfoto

do 24 januari 2019 - Gemeente + WoonWijzerWinkel bieden 200 inwoners Nissewaard gratis warmtebeeldfoto

Als het buiten koud is, is het heerlijk om thuis te komen in een comfortabel, warm huis. Dus zetten we de kachel vaak een tandje hoger. Helaas verliezen veel woningen deze warmte weer via het dak en/of de gevel. Maar hoevéél warmte gaat zo eigenlijk verloren? En waar zitten de grootste 'lekken'? Daar kun je achter komen als je een warmtebeeld van je huis laat maken. De gemeente Nissewaard en de WoonWijzerWinkel bieden 200 inwoners van Nissewaard nu gratis zo'n warmtebeeld aan.

Onnodig hoge energierekening door weglekkende warmte

Als een huis niet goed is geïsoleerd, verdwijnt de warmte naar buiten en is de energierekening onnodig hoog. Inzicht in deze 'warmtelekken' is belangrijk, vooral ook om op een goede manier te isoleren. Een warmtebeeldfoto, ook wel thermografische foto genoemd, bíedt dat inzicht. Door middel van kleuren die de temperatuur aangeven, kun je op zo'n foto zien waar kostbare warmte je woning verlaat. De warmtebeeldfoto's worden gemaakt door een adviseur van de WoonWijzerWinkel, het onafhankelijke energieadviesloket van de regio Rotterdam-Haaglanden. 

Gratis warmtebeeldfoto? Meld je aan in de WoonWijzerWagen op 5 of 7 februari

De gemeente en de WoonWijzerWinkel bieden 200 inwoners van Nisseaard gratis zo'n warmtebeeldfoto aan. Heb je interesse? Meld je dan aan bij de WoonWijzerWagen, de mobiele variant van de WoonWijzerWinkel. Deze staat op de volgende dagen en tijden in Nissewaard:

  • Dinsdag 5 februari, van 9.00 tot 13.00 uur (Marktplein, Spijkenisse)
  • Donderdag 7 februari, van 14.00 tot 20.00 uur (Uitplein, Spijkenisse)

Ook voor advies over het verduurzamen van je huis

Let op: de eerste 200 inwoners die zich aanmelden, krijgen een gratis warmtebeeldfoto aangeboden (op = op). Als alle foto's gemaakt zijn, vindt een inloopavond plaats om de warmtebeeldfoto's te bespreken. Zo weet je welke maatregelen je kunt nemen om minder warmte weg te laten lekken. Behalve voor de gratis warmtebeeldfoto kun je in de WoonWijzerWagen ook terecht met al je vragen over het verduurzamen van je huis.