Sluit icoonTerug icoon

Waarom je juist in de zomer je huis zou moeten isoleren

wo 30 juni 2021 - Nu isoleren heeft vijf voordelen, aldus onafhankelijk Duurzaam Bouwloket

De zomervakantie staat voor de deur en dan is het isoleren van je woning nou niet een van de eerste dingen waar je aan denkt. Toch is juiste deze periode daar heel erg geschikt voor. Het Duurzaam Bouwloket, het onafhankelijke energieadviesloket van de gemeente Nissewaard, heeft vijf redenen op een rijtje gezet waarom isoleren vooral in deze maanden een goed idee is.

Vijf redenen waarom je juist in de zomer moet isoleren

  • Een goed geïsoleerd huis is in de zomer een lekker koel huis. Isolatie houdt in de winter de warmte binnen, in de zomer houdt het de hitte juist buiten.
  • Je bespaart direct op je energierekening. Doordat je woning koel blijft, zul je de airco en allerlei ventilatoren minder snel nodig hebben.
  • Je hebt te maken met kortere wachttijden bij de isolatiebedrijven. Veel mensen isoleren hun huis als het winter is of wordt, niet in de zomer. Dus de isolatiebedrijven hebben in de zomer eerder tijd. Vergelijk het maar met het kopen van een ventilator. Die wil je pas aanschaffen als er een hittegolf is. En vaak ben je dan te laat.
  • Minder kans op problemen. In de wintermaanden laten de weersomstandigheden het soms niet toe om te isoleren. 
  • Je gaat goed voorbereid de koude wintermaanden in. Als de kou echt invalt, zit jij er alvast lekker comfortabel bij en bespaar je meteen op je energierekening.

Duurzaam Bouwloket: gratis en onafhankelijk advies

Ben je benieuwd welke isolatiemaatregelen interessant zijn voor jouw woonsituatie? Vul op www.duurzaambouwloket.nl/advies de gratis online woningscan in en ontvang een stappenplan op maat. Heb je andere vragen over de verduurzaming van je huis. Of wil je na de woningscan verder geholpen worden? Neem dan contact op met een van de adviseurs van Duurzaam Bouwloket via 072-7433956 of via het contactformulier op de website.