Sluit icoonTerug icoon

Wandeltocht van 5,8 kilometer door de natuur van Voornes Duin

vr 21 juni 2024 - Ontdek een van Europa's meest soortenrijke natuurgebieden

Wandelen door een van de meest soortenrijke natuurgebieden van Europa. Daarvoor hoef je niet ver te reizen. Het kan namelijk bijna letterlijk om de hoek, in natuurgebied Voornes Duin. Het Zuid-Hollands Landschap heeft een schitterende route uitgestippeld rond duinmeer Het Breede Water. De lengte is 5,8 kilometer en je doet er ongeveer één uur en vijftien minuten over. Vertrek- en eindpunt: het Kreekpad in Rockanje. 

In de vroege ochtend

Je kunt de wandeling het beste in de vroege ochtend doen. De kans dat je veel vogels en eventueel reeën ziet, is dan een stuk groter. Los daarvan heeft het iets magisch, met de nevel op de velden en het zonnetje dat daar doorheen prikt. Maar een ander tijdstip is natuurlijk ook prima. De wandeling gaat van uitkijkpunt naar uitkijkpunt, zodat je optimaal geniet van de schitterende natuur rondom Het Breede Water.

Fraaie afwisseling van bos, grasland, moeras en meer

Die natuur is zoals duinnatuur moet zijn: een fraaie afwisseling van bos, kruidig grasland, moerasachtige stukken, weilandjes en vennen. En altijd hoor je op de achtergrond de zee. Loop wel over de paden. Veel dieren verstoppen zich nabij de paden omdat hun natuurlijke vijanden daar niet te dichtbij durven komen omdat ze bang zijn voor mensen. Door ervan af te wijken, zou je die dieren zomaar kunnen vestoren. De route is te vinden op gebiedspromotiesite www.opvoorneputten.nl

  • Bekijk hier de route van de natuurwandeling door Voornes Duin.
  • Lees hier het artikel 'De boswachter nodigt je uit' over de wandeling.