Wij.Doen.Groen. Samen bouwen aan een duurzaam Nissewaard

di 27 oktober 2020 - Nieuw online platform om duurzame initiatieven te delen en anderen te inspireren

Delen is vermenigvuldigen, zeggen ze wel eens. Dat is ook de bedoeling van Wij.Doen.Groen., een nieuw online platform waarop je als inwoner van Nissewaard duurzame initiatieven een podium kunt geven. Zo kun je mensen op ideeën brengen, in beweging krijgen om mee te doen of met hen in gesprek gaan. Het kan gaan om initiatieven in je straat, op school, in de winkel of gewoon thuis. Het hoeven zeker niet altijd grote dingen te zijn. Want, nog zo'n gevleugelde uitspraak, klein beginnen is groot winnen. 

Toolbox met logo en handige tips voor duurzaamheidsinitiatieven

Op het platform vind je een toolbox met het logo van Wij.Doen.Groen. Verder lees je er handige tips om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. Dat kun je doen als individuele burger, maar ook als vereniging, school, ondernemer of andere organisatie. Het logo van Wij.Doen.Groen. kan je al op ideeën brengen. In het logo staan drie icoontjes die staan voor drie pijlers van duurzaamheid:

  • Circulaire economie: een economie waarin we van afval grondstoffen maken.
  • Klimaatadaptatie: aanpassing aan het veranderende klimaat.
  • Energietransitie: de verduurzaming van ons energieverbruik.

Door het logo te gebruiken, laat je zien dat iedereen die in Nissewaard met duurzaamheid bezig is, hetzelfde nastreeft: 'Samen bouwen aan een duurzaam Nissewaard'.