WoonWijzerWinkel blijft adviseren over verduurzaming, ook tijdens coronacrisis

za 28 maart 2020 - Energieadviesloket komt met digitale woningopname en advies via videobellen

Woningopnames zijn vanwege de coronacrisis opgeschort, persoonlijke adviesgesprekken vinden voorlopig niet plaats en de showroom is tijdelijk gesloten. Toch geeft de WoonWijzerWinkel, het energieadviesloket voor de regio Rotterdam-Haaglanden, nog steeds advies over de verduurzaming van je huis. Op andere manieren, dat wel. 

Woningopnames voorlopig digitaal

Woningopnames - onderzoeken waarbij gekeken wordt hoe je je woning kunt verduurzamen - vinden bijvoorbeeld voorlopig digitaal plaats. Je krijgt dan een vragenlijst en kunt, indien mogelijk, een bouwtekening en foto's aanleveren. Vervoglens stuurt de WoonWijzerWinkel je een rapport per mail, met informatie en adviezen over zaken als isolatie, ventilatie, verwarmingsmogelijkheden, warm water en zonne-energie. Over die rapportage kun je vervolgens telefonisch in gesprek met een specialist van de WoonWijzerWinkel. Digitale woningopnames kosten 69 euro en kun je via de website van de WoonWijzerWinkel aanvragen.

Adviesgesprekken via videobellen

Persoonlijke adviesgesprekken, die normaal bij de WoonWijzerWinkel in Rotterdam-Heijplaat plaatsvinden, gaan voorlopig via videobellen. Tijdens dit gesprek van 60 minuten heb je alle ruimte om vragen over je woning te stellen en eventuele duurzame aanpassingen die jij in gedachten hebt, te bespreken. De kosten bedragen 49 euro en je kunt zo'n gesprek hier aanvragen. De adviseur van de WoonWijzerWinkel kan op deze manier diverse oplossingen in de showroom laten zien, waarna je ook nog hulp krijgt bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Webshop in plaats van showroom

Over de showroom gesproken: die is vanwege de coronacrisis tijdelijk gesloten. Je kunt die showroom, die in Rotterdam-Heijplaat staat, dus voorlopig niet bezoeken. Maar de WoonWijzerWinkel heeft wel een alternatief: een webshop met een breed assortiment van producten en oplossingen voor het verduurzamen van je huis. Je bestelling wordt binnen enkele dagen bij je thuis bezorgd.