WoonWijzerWinkel: onafhankelijk advies om je huis energiezuiniger te maken

wo 30 maart 2016 - Energieadvies en duurzame materialen en installaties voor aantrekkelijke prijzen

Van isolatiemarterialen tot radiatorfolie, van warmtepompen tot slimme thermostaten, en van zonnepanelen tot zuinige verlichting. Als je je huis energiezuiniger wil maken, kun je terecht in de WoonWijzerWinkel op Heijplaat. Daar vind je inspirerende oplossingen en krijg je deskundig, onafhankelijk en gratis advies. Op zaterdag 16 april is de WoonWijzerWinkel aanwezig op de Woonmarkt Nissewaard, in Theater de Stoep in Spijkenisse.

De WoonWijzerWinkel is een initiaitief van 24 gemeenten in de regio's Rijnmond en Haaglanden. Het energieloket beschikt over het meest uitgebreide en toegankelijke assortiment aan duurzame oplossingen in Nederland. De showroom op het RDM-terrein op Heijplaat is maar liefst 2.500 vierkante meter groot. Toch is de WoonWijzerWinkel niet alleen fysiek te bezoeken. Je kunt voor informatie, praktijkvoorbeelden en verbetertips ook online bij het energieloket terecht, op www.woonwijzerwinkel.nl

Online stappenplan en woonscan

Op deze site krijg je via een stappen-presentatie inzicht in alle mogelijke maatregelen en voorzieningen om je energierekening omlaag te brengen en je wooncomfort te verhogen. Bovendien kun je online een gratis woonscan doen, waarmee je een indicatie krijgt hoeveel je in jouw huis aan energie kunt besparen. Ben je betrokken bij een bewonerscollectief, dan kun je profiteren van de aantrekkelijke schaalvoordelen die de WoonWijzerWinkel biedt.

WoonWijzerWagen, pal naast theater

Tijdens de Woonmarkt Nissewaard presenteert de WoonWijzerWinkel een greep uit het rijke assortiment. Dat gebeurt in de WoonWijzerWagen, die pal naast Theater de Stoep zal staan. Je kunt in deze bus een aantal duurzame oplossingen in het echt zien en er informatie over krijgen. Daarnaast kun je er de online woonscan doen. Neem daarvoor wel gegevens over je huis mee, zoals je energieverbruik, de grootte van de diverse ruimtes en of je ramen uit dubbel of enkel glas bestaan. Maar het belangrijkste is het onafhankelijke en deskundige advies dat de medewerkers van het energieloket geven.

Bezoek de showroom, of vraag advies op maat

Wil je na je bezoek aan de WoonWijzerWagen een keer de echte showroom zien. Dat kan. De WoonWijzerWinkel is op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur en op zaterdagen van 09:00 tot 13:00 uur geopend. Je kunt vrijblijvend langskomen, maar als je echt een persoonlijk adviesgesprek wilt, moet je even een afspraak maken. Dat kan via 010-7470147 of info@woonwijzerwinkel.nl. De WoonWijzerwinkel is te vinden aan de Directiekade 2 in Rotterdam (Heijplaat). Zo'n adviesgesprek duurt maximaal een uur en is gratis. Als je een onafhankelijk advies op maat wilt, dan komt er een adviseur bij je langs. Daarvoor betaal je een geringe vergoeding. 

  • De WoonWijzerWinkel doet zaterdag 16 april mee met de Woonmarkt Nissewaard in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse (11:00-15:00 uur).
  • www.woonwijzerwinkel.nl