Zaterdag 1 september: themadag over wonen zonder aardgas

do 23 augustus 2018 - WoonWijzerWinkel informeert en adviseert je over de overstap naar gasloos wonen

Wonen zonder aardgas. Dat is niet alleen nodig voor het klimaat, maar ook om aardbevingen in Groningen - waar we ons gas uit de grond halen - te helpen voorkomen. Maar hoe pakken we dit aan? Tijdens de Themadag Gasloos Wonen, op zaterdag 1 september, leggen deskundigen van de WoonWijzerWinkel dit stap voor stap uit. De WoonWijzerWinkel is het onafhankelijke energieloket van de gemeenten in de regio's Rotterdam en Haaglanden.

Themadag Gasloos Wonen: van 09.00 tot 13.00 uur

Tijdens deze themadag komen diverse sprekers aan het woord. Zij vertellen je onder meer dat de overgang naar gasloos verder gaat dan het vervangen van je cv-ketel door een warmtepomp. Je zult bijvoorbeeld ook de isolatie van je woning moeten verbeteren. Daarnaast zijn oplossingen nodig om zelf energie op te wekken. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Na de presentaties kun je bovendien in de showroom van de WoonWijzerWinkel allerlei duurzame oplossingen bekijken, zoals zonnepanelen, zonneboilers, isolatiematerialen en warmtepompen. De themadag begint om 09.00 uur en eindigt rond 13.00 uur.

Vrijblijvend aanmelden

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via de website van de WoonWijzerWinkel. De Woonwijzerwinkel is te vinden aan de Directiekade 2 in Rotterdam-Heijplaat.

Warmtepomp: een slimme investering

De vervanging van je cv-ketel door een warmtepomp is in eerste instantie een investering. Maar uiteindelijk is een warmtepomp niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bij een hybride warmtepomp is de besparing gemiddeld zo’n 300 euro per jaar, gebaseerd op een gezin met een jaarlijks gebruik van 1.200 kuub gas (voor verwarmen). Voor volledig elektrische warmtepompen kun je bovendien een forse subsidie krijgen. Laat je hierover adviseren door de specialisten van de WoonWijzerWinkel.