Zaterdag 12 oktober: themadag Gasloos wonen in WoonWijzerWinkel

di 1 oktober 2019 - Presentaties over aardgasvrij wonen, voor particulieren en VvE's. Ook nieuwe inkoopactie

Het kabinet heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat betekent onder meer dat we van het gas afmoeten. Om je voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst, organiseert de WoonWijzerWinkel in Rotterdam-Heijplaat op zaterdag 12 oktober de themadag Gasloos wonen.

Presentaties aardgasvrij wonen, ook voor VvE's

De themadag Gasloos wonen begint om 09.00 uur met een inloop met koffie en thee. Tijdens die inloop kun je in de showroom allerlei duurzame en energiezuinige toepassingen bekijken. Vervolgens zijn er presentaties over aardgasvrij wonen. Het gaat om een presentatie voor particulieren en om een presentatie voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's). In de presentatie voor particulieren komen de stappen aan de orde die nodig zijn om bestaande woningen aardgasvrij te maken. Het vervangen van de cv-ketel is daarin de laatste stap, maar waar moet je nog meer aan denken? Het gaat dan om zaken als het verlagen van je energievraag, het opwekken van energie, koken en ventilatie. Ook de mogelijkheden voor subsidies komen aan de orde. De presentatie voor VvE's wordt verzorgd door advies- en serviceorganisatie VvE-010. Ook tijdens die presentatie komen de de stappen aan de orde die nodig zijn om wooncomplexen aardgasvrij te maken. De themadag, die tot 13.00 uur duurt, is gratis toegankelijk. Je moet je wel van tevoren aanmelden via de website van de WoonWijzerWinkel.

Nieuwe inkoopactie: elektrische radiatoren 

Tijdens de themadag lanceert de WoonWijzerWinkel weer een nieuwe inkoopactie, waarbij je tegen een voordelig tarief elektrische radiatoren kunt aanschaffen. Als je meedoet aan deze actie, krijg je 25 procent korting op de aanschaf van elektrische radiatoren (merk Radson) uit het assortiment van de WoonWijzerWinkel. Heb je bijvoorbeeld plannen om je badkamer of zolder elektrisch te verwarmen? Of produceren je zonnepanelen meer stroom dan je zelf verbruikt? Dan kunnen elektrische radiatoren aantrekkelijk zijn. Je kunt er je gasverbruik mee terugdringen. Je kunt hier een gratis offerte aanvragen. 

WoonWijzerWinkel: onafhankelijk energieloket gemeenten

De WoonWijzerWinkel is het onafhankelijke energieadviesloket van de gemeenten in de regio Rotterdam-Haaglanden. Voor al je vragen over, en voor tal van oplossingen voor de verduurzaming van je huis kun je bij de WoonWijzerWinkel terecht. Het energieloket is gevestigd aan de Directiekade 2 in Rotterdam-Heijplaat. De showroom is 2.500 vierkante meter groot. De WoonWijzerWinkel werkt met gerenommeerde leveranciers en installateurs en heeft scherpe inkoopafspraken met producenten. Kom gerust eens langs, kijk rond en ga in gesprek met de adviseurs als die beschikbaar zijn. En als je voor een afspraak belt, weet je zeker dat je een van de adviseurs te spreken krijgt.