Zaterdag 8 februari: themadag Aardgasvrij ready in WoonWijzerWinkel

wo 29 januari 2020 - Presentaties over het voorbereiden op een aardgasvrije toekomst. Ook 2 inkoopacties

Bij de verbranding van aardgas komt CO2 vrij, een van de oorzaken van de klimaatverandering. Bovendien veroorzaakt de wínning van aardgas aardbevingen. Daarom heeft de overheid besloten dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. 2050 lijkt nog ver weg, maar een goede voorbereiding is het halve werk! Ben jij al klaar voor een toekomst zonder aardgas? Laat je voorlichten op de gratis themadag Aardgasvrij ready, op zaterdag 8 februari in de WoonWijzerWinkel, het regionale energieloket in Rotterdam-Heijplaat.

Voorbereiden op een aardgasvrije toekomst met 'no-regret' maatregelen 

Tijdens de themadag woon je diverse presentaties bij. Die gaan onder meer over hoe je je op een aardgasvrije toekomst kunt voorbereiden met 'no-regret' maatregelen. Dat zijn maatregelen die in elke toekomstige situatie geschikt zijn. Je bent op zaterdag 8 februari vanaf 09.00 uur welkom. Na koffie en thee volgen de presentaties. Daarna kun je tot 13.00 uur in de showroom tal van duurzame oplossingen bekijken en met de adviseurs van de WoonWijzerWinkel in gesprek. De themadag is gratis toegankelijk. Het is wel de bedoeling dat je je van tevoren aanmeldt. Dat kan via de website van de WoonWijzerWinkel.

Twee inkoopacties: duurzame kraan en isolerende brievenbus 

Tijdens de themadag lanceert de WoonWijzerWinkel twee inkoopacties. Het gaat om twee onmisbare producten voor energiebewuste huishoudens: de duurzame 3-in-1 kraan en de isolerende brievenbus. Specialisten van Quooker en Homebox, allebei partner van de WoonWijzerWinkel, vertellen tijdens de themadag meer over deze producten. Wil je meer weten over deze inkoopactie? Bel dan met de WoonWijzerWinkel: 010-7470147.

WoonWijzerWinkel: onafhankelijk energieloket regiogemeenten

De WoonWijzerWinkel is het onafhankelijke energieadviesloket van de gemeenten in de regio Rotterdam-Haaglanden. Voor al je vragen over, en voor tal van oplossingen voor de verduurzaming van je huis kun je bij de WoonWijzerWinkel terecht. Het energieloket is gevestigd aan de Directiekade 2 in Rotterdam-Heijplaat en beschikt over een showroom van 2.500 vierkante meter. Daar vind je nagenoeg alle toepassingen op het gebied van isolatie, ventilatie, zonnepanelen, warmtepompsystemen, zonneboilers en duurzame materialen. De WoonWijzerWinkel werkt met gerenommeerde leveranciers en installateurs en heeft scherpe inkoopafspraken met producenten. De adviezen van de WoonWijzerWinkel zijn onafhankelijk en objectief.

Een van de alternatieven voor aardgas: een warmtepomp.