Sluit icoonTerug icoon

Zelf je droomhuis laten bouwen, helemaal zoals jij het wilt

wo 18 januari 2023 - Zelfbouwkavels vanaf 742 vierkante meter in Zuidland. Ontdek meer op de Woonmarkt

Een vrijstaand huis dat helemaal past bij jouw manier van leven en bij jouw woonwensen. Het kan als je het zelf laat bouwen. In Krekenbos, het sluitstuk van de Zuidlandse nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland, zijn op dit moment 10 vrije zelfbouwkavels in verkoop. Het gaat om flinke percelen, met oppervlaktes van 742 tot 789 vierkante meter en prijzen vanaf 464.492 euro (kosten koper, inclusief BTW). Op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Theater de Stoep in Spijkenisse, kun je met het verkoopteam in gesprek. Dan krijg je uitleg over de mogelijkheden en hoe zelfbouw in Krekenbos werkt. 

  • Informatie over de zelfbouwkavels in Krekenbos is verkrijgbaar op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 31 januari (19.30-21.30 uur) in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse. Stand: Stevast / Haagsebaan Vastgoed.
  • www.krekenbos.nl.

Zelfbouw in Krekenbos: met architect of 'uit het boekje' 

Zelfbouw op de kavels in Krekenbos kan grofweg op twee manieren. Met een architect en aannemer, of via een bouwer die een woning uit een catalogus realiseert.

Met architect

Kies je voor samenwerking met een architect (en aannemer), dan krijg je een uniek huis, dat helemaal aan jouw wensen voldoet. De architect is behalve ontwerper ook adviseur, onder meer op het gebied van regelgeving, duurzaamheid en vernieuwende woonconcepten. Jij leidt het ontwerp- en bouwproces, al kun je ook veel door de architect laten doen. Hij of zij brengt je bijvoorbeeld in contact met aannemers die je een prijsaanbieding doen. Al kun je uiteraard ook zelf een aannemer benaderen. 

'Uit het boekje'

Kies je voor een bouwer die een woning uit een catalogus (‘uit het boekje’) realiseert, dan kies je voor meer gemak. Zo’n catalogus-woning kan een goede keuze zijn als je te weinig tijd, kennis en ervaring hebt om het ontwerp- en bouwproces zelf te leiden. Er zijn talrijke min of meer kant-en-klare woningen, die aanbieders volgens jouw wensen kunnen afbouwen. Zij begeleiden het proces en nemen je veel zorgen uit handen.

Veel vrijheid, wel regels

Belangrijk is wel dat de woning die jij wil realiseren, past binnen de regels van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan, dat in opdracht van de gemeente is opgesteld.

Zuidland: rustig dorp, veel voorzieningen

Zuidland is een rustig dorp met een fraaie historische kern. Het dorp is zeer kindvriendelijk en groot genoeg voor een uitgebreid voorzieningenaanbod. Op loopafstand ligt het dorpscentrum, met winkels voor de dagelijkse boodschappen. Ook basisschool De Vlasbloem ligt dichtbij. Verder vind je in het dorp nog een andere basisschool, diverse sportverenigingen, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een sportschool en een grote sporthal. Er is ook een openluchtzwembad. En als het in de winter vriest, is er een natuurijsbaan. Net buiten het dorp kun je genieten van een weids polderland en van natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je kunt fietsen, joggen, wandelen, waterfietsen, roeien en zwemmen. Zuidland ligt op ongeveer een halfuur autorijden van Rotterdam.