Sluit icoonTerug icoon

Zelfbouwkavels in nieuwbouwbuurt Krekenbos in prijs verlaagd

di 23 april 2024 - Zelf je huis bouwen in Zuidland, samen met een architect of 'uit het boekje'

De zelfbouwkavels in nieuwbouwproject Krekenbos in Zuidland zijn in prijs verlaagd. Per vierkante meter betaal je nu 560 euro (inclusief BTW). Met kavels van 742 tot 789 vierkante meter lopen de koopsommen nu uiteen van 415.520 tot 441.840 euro (kosten koper, inclusief BTW). Krekenbos krijgt tien kavels voor individuele zelfbouw. Het project, waarin ook rijwoningen, tweekappers en vrijstaande huizen worden gebouwd, is het sluitstuk van de grote nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland. 

Zelfbouw in Zuidland: met architect of 'uit het boekje'

Op de zelfbouwkavels van Krekenbos kun je zelf je huis bouwen, zodat het helemaal voldoet aan jouw woonwensen. Er zijn grofweg twee manieren: met een architect en een aannemer, of via een bouwer die een woning uit een catalogus realiseert.

Met architect

Kies je voor samenwerking met een architect (en aannemer), dan krijg je een uniek huis, dat helemaal aan jouw wensen voldoet. De architect is behalve ontwerper ook adviseur, onder meer op het gebied van regelgeving, duurzaamheid en vernieuwende woonconcepten. Jij leidt het ontwerp- en bouwproces, al kun je ook veel door de architect laten doen. Hij of zij brengt je bijvoorbeeld in contact met aannemers die je een prijsaanbieding doen. Al kun je uiteraard ook zelf een aannemer benaderen. 

'Uit het boekje'

Kies je voor een bouwer die een woning uit een catalogus (‘uit het boekje’) realiseert, dan kies je voor meer gemak. Zo’n catalogus-woning kan een goede keuze zijn als je te weinig tijd, kennis en ervaring hebt om het ontwerp- en bouwproces zelf te leiden. Er zijn talrijke min of meer kant-en-klare woningen, die aanbieders volgens jouw wensen kunnen afbouwen. Zij begeleiden het proces en nemen je veel zorgen uit handen.

Veel vrijheid, wel regels

Als je zelf een huis bouwt, heb je veel vrijheid. Ook als je een woning 'uit het boekje' kiest. Belangrijk is wel dat de woning die jij wilt (laten) bouwen, past binnen de regels van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het kavelpaspoort. Die stukken zijn te vinden op www.krekenbos.nl/vrije-kavels

Interesse? Neem contact op 

Heb je belangstelling voor een van de tien zelfbouwkavels in Krekenbos in Zuidland? Neem dan contact op met kavelmakelaar Thekla Trouw via 06-55699999 of info@theklatrouw.nl. Zij gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden en het proces. 

Zuidland: rustig dorp, veel voorzieningen

Zuidland is een rustig dorp met een fraaie historische kern. Het dorp is zeer kindvriendelijk en groot genoeg voor een uitgebreid voorzieningenaanbod. Op loopafstand van Koninginnehof ligt het dorpscentrum, met winkels voor de dagelijkse boodschappen. Ook basisschool De Vlasbloem ligt dichtbij. Verder vind je in het dorp nog een andere basisschool, diverse sportverenigingen, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een sportschool en een grote sporthal. Er is ook een openluchtzwembad. En als het in de winter vriest, is er een natuurijsbaan. Net buiten het dorp kun je genieten van een weids polderland en van natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je kunt fietsen, joggen, wandelen, waterfietsen, roeien en zwemmen. Zuidland ligt op ongeveer een halfuur autorijden van Rotterdam.