Advies aankoopmakelaar Ooms kan je duizenden euro's schelen

di 24 oktober 2017 - Huis kopen? Laat de onderhandelingen dan over aan een echte professional

Je hebt minder kans op teleurstellingen achteraf en kunt er ook nog eens duizenden euro's mee besparen. Toch schakelen veel mensen geen aankoopmakelaar in als ze een huis kopen. Zij doen de onderhandelingen zelf, terwijl het om de duurste aankoop uit hun leven gaat. Dat is vreemd. Want als ze een tweedehands auto kopen, nemen ze vaak wel iemand mee met verstand van zaken. Een van de makelaars in de regio die je als aankoopmakelaar kunt inschakelen, is Ooms Makelaars.

Belangen van koper behartigen

“De makelaar van de verkopende partij wil natuurlijk de hoogst mogelijke prijs voor de woning van zijn cliënt", zegt Roy Ehbel van Ooms Makelaars. "Als koper zou je daar ook een makelaar tegenover moeten zetten: een aankoopmakelaar. Die behartigt juist jouw belangen als koper. Als aankoopmakelaar bieden wij toegevoegde waarde op financieel, bouwkundig en juridisch gebied. Als koper denk je misschien kosten te besparen door zelf te gaan onderhandelen. Dan hoef je immers geen aankoopmakelaar te betalen. Maar wij weten hóe we moeten onderhandelen over de aankoop van een huis. Het is ons vak de beste prijs voor jou eruit te krijgen. Hiermee verdien je de kosten voor onze inspanningen ruimschoots terug.”

Hoofd koel houden

Behalve vanwege zijn financiële kennis en zijn onderhandelingsvaardigheden, is een aankoopmakelaar ook belangrijk vanwege zijn kennis van de woningmarkt. Bovendien is hij niet emotioneel bij de koop van het huis betrokken. “Als je een huis op het oog hebt, bestaat de kans dat je daar een beetje verliefd op wordt", zegt Ehbel. "Je wilt het zo graag hebben, dat je niet meer kritisch bent. Je verliest dan de verhouding tussen prijs en kwaliteit uit het oog. Daardoor betaal je vaak te veel. Als aankoopmakelaar houden wij het hoofd altijd koel. We weten wat een huis waard is en zullen deze kennis gebruiken bij de onderhandelingen.”

Advies, onderzoek en controle

Maar als aankoopmakelaar doet Ooms Makelaars nóg meer. "Wij adviseren bijvoorbeeld ook of een bouwkundige keuring nodig is", aldus Ehbel. "Daarnaast doen we onderzoek naar bijvoorbeeld het bestemmingsplan. Wat kun je als koper in de (nabije) toekomst in je directe omgeving verwachten? Is de kans aanwezig dat je straks opeens zit opgescheept met een kroeg of partycentrum aan de overkant van de straat? Verder controleren we het koopcontract, zodat je als koper later niet voor verrassingen komt te staan. Als aankoopmakelaar voorkomen we, kort gezegd, dat je een kat in de zak koopt."

  • Informatie over wat een aankoopmakelaar voor jou kan betekenen, vind je op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 14 november in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse (19.30-21.30 uur). Stand: Ooms Makelaars.
  • www.ooms.com (klik op 'Advies nodig?').
  • Alle informatie over de Woonmarkt Nissewaard lees je op de woonmarktpagina op deze site.