Sluit icoonTerug icoon

De starterslening blijft, en de voorwaarden zijn gunstiger

ma 26 februari 2018 - Nissewaard verlengt duwtje in rug starters, verhoogt leenbedrag en halveert bijdrage verkoper

De starterslening van de gemeente Nissewaard is verlengd en de voorwaarden zijn gunstiger geworden. Dankzij dit financiële steuntje in de rug kun je, als je tussen de 18 en 40 jaar bent en aan de voorwaarden voldoet, een huis kopen dat je zonder starterslening net niet zou kunnen betalen.

Met starterslening meer kans op de woningmarkt

De afgelopen jaren maakten tientallen jongeren gebruik van de regeling, om zo in Nissewaard hun eerste huis te kunnen kopen. De gemeente vindt het belangrijk dat je, als je in Nissewaard bent opgegroeid of je hier wilt vestigen, een kans krijgt op de woningmarkt. Met de starterslening vergroot je die kans. Daarmee overbrug je immers het verschil tussen de prijs van het huis dat je wilt kopen en het bedrag dat je maximaal kunt lenen bij de bank.

Voorwaarden starterslening Nissewaard gunstiger

Nissewaard heeft niet alleen besloten de starterslening te handhaven, maar heeft ook de voorwaarden gunstiger gemaakt. Het bedrag dat je maximaal kunt lenen is verhoogd en de bijdrage die de verkopende partij moet leveren is gehalveerd. Daarnaast betaal je de eerste drie jaar nog steeds geen rente en aflossing over de lening. 

Meer weten over de starterslening?

Wil je meer weten over de starterslening in Nissewaard. Kijk dan op www.nissewaard.nl/starterslening. Daar vind je ook alle informatie over de voorwaarden en lees je hoe je de lening kunt aanvragen. Je kunt ook bellen: 14 0181.