Sluit icoonTerug icoon

Je huis verduurzamen. Laat je adviseren door de Rabobank

wo 11 juli 2018 - Doe de gratis scan, kies de maatregelen, vraag offertes op en regel vervolgens de financiering

De Rabobank wil graag bijdragen aan het verduurzamen van de woningmarkt. Want een duurzaam huis kan je veel opleveren, zoals een lagere energierekening en een betere verkoopprijs. En het is ook nog eens goed voor het milieu en het klimaat. Met de gratis HuisScan van Rabobank-partner GreenHome weet je wat nodig is om je huis energiezuinig(er) te maken, terwijl de bank je vervolgens kan helpen bij de financiering.

Scannen, maatregelen kiezen, offertes opvragen en financiering regelen

Als het aan de Rabobank ligt, begint het verduurzamen van je huis bij de gratis HuisScan van GreenHome. Je ziet via deze scan direct wat voor jouw huis de juiste energiebesparende maatregelen zijn, en hoeveel geld je daarmee uiteindelijk bespaart. Vervolgens kies je de maatregelen die je wilt doorvoeren. Je kunt je daarbij laten adviseren door de onafhankelijke experts van GreenHome. Zij weten ook alles over mogelijke subsidies. Heb je eenmaal je keuze(s) gemaakt, dan kun je via GreenHome offertes aanvragen bij de aangesloten ondernemers uit de regio. De Rabobank adviseert je vervolgens hoe je de maatregelen het beste kunt financieren. Eventueel met spaargeld, maar het kan ook op andere manieren. Bijvoorbeeld met een extra hypotheek, of met de Energiebespaarlening. Via deze lening is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke rente geld te lenen voor energiebesparende maatregelen. Meer informatie over deze lening staat op www.energiebespaarlening.nl

Andere oplossing: nieuwbouw

Je kunt ook duurzaam wonen door een nieuwbouwhuis te kopen. Gaat het om een nieuwbouwhuis met Groenverklaring, dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant zijn. Daarmee krijg je tijdens de eerste rentevaste periode een aantrekkelijke rentekorting (voor tien jaar vast).