Rabobank: korting op hypotheekrente als je een nieuwbouwhuis koopt

vr 7 juni 2019 - 0,2% rentekorting omdat nieuwbouw aan nieuwste duurzaamheidseisen voldoet

Als je een nieuwbouwwoning koopt, kun je bij de Rabobank een aantrekkelijke korting op je hypotheekrente krijgen. Het gaat om een rentekorting van 0,2 procent. De bank biedt deze korting omdat zij energiezuinig wonen wil stimuleren en juist nieuwbouwwoningen heel energiezuinig zijn. Meer informatie over de rentekorting is verkrijgbaar op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 25 juni in Theater de Stoep in Spijkenisse.

Mooi financieel voordeel dankzij rentekorting

Dat een duurzaam en energiezuinig huis goed is voor het milieu en het klimaat, kan geen verrassing zijn. Ook begrijpt iedereen wel dat de energielasten in een energiezuinig huis (bij normaal verbruik) lager zijn. Maar dat financiële voordeel loopt dus flink op als je een hypotheek met een mooie rentekorting hebt. Daardoor wordt het kopen van een (duurzaam en energiezuinig) nieuwbouwhuis nog aantrekkelijker. Voor alle duidelijkheid: de duurzaamheidskorting die de Rabobank aanbiedt, geldt voor nieuwbouwwoningen met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager. De EPC geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwhuis is. 

Duurzaamheidskorting Rabobank ook voor bestaande bouw

De duurzaamheidskorting van de Rabobank geldt overigens niet alleen voor hypotheken voor nieuwbouwwoningen. Je kunt er ook voor in aanmerking komen als je een bestaande woning koopt met, of verbouwt naar, een bepaald niveau van energiezuinigheid. De Energie-Index van die woning moet dan (bij aankoop of na verbouwing) 0,6 of lager zijn. Net als de EPC geeft de Energie-Index aan hoe energiezuinig een (bestaande) woning is. Alleen een gecertificeerd energieadviseur mag de Energie-Index vaststellen.  

Meer informatie op de Woonmarkt Nissewaard

Meer informatie over de duurzaamheidskorting, en over de voorwaarden, staat op www.rabobank.nl. Wil je over de duurzaamheidskorting in gesprek? Of heb je andere financiële vragen? Kom dan op dinsdagavond 25 juni naar de Woonmarkt Nissewaard. Daar vertelen de adviseurs van de Rabobank je er alles over. 

  • Informatie over de duurzaamheidskorting van de Rabobank en andere financiële informatie is verkrijgbaar op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 25 juni in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse (19.30-21.30 uur). Stand: Rabobank.
  • www.rabobank.nl.
  • Alle informatie over de Woonmarkt Nissewaard lees je op de woonmarktpagina op deze site.