Meer startersleningen verstrekt in Nissewaard na versoepeling regels

do 30 mei 2019 - Verplichte bijdrage voor verkopers afgeschaft. Aanvraagprocedure voortaan eenvoudiger

Nog niet eerder lag het aantal verstrekte startersleningen in Nissewaard zo hoog als in het eerste kwartaal van dit jaar. In de maanden januari, februari en maart werd aan 10 mensen de lening verstrekt. Het vorige record lag op 8 in één kwartaal. Het gemiddelde ligt op 5 per kwartaal. De gemeente ziet een duidelijk verband tussen deze stijging en de versoepeling van de Starterslening per 1 oktober vorig jaar. Op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 25 juni in Theater de Stoep, kun je over de starterslening in gesprek.

Geen verkopersbijdrage, procedure vereenvoudigd

De versoepeling betrof onder meer de afschaffing van de verplichte verkopersbijdrage. Ook werd de definitie van 'koopstarter' verruimd, waardoor meer mensen voor de lening in aanmerking komen. Daarnaast werd de aanvraagprocedure vereenvoudigd.

Met starterslening meer kans op de woningmarkt

De afgelopen jaren maakten al tientallen jongeren gebruik van de starterslening, om zo in Nissewaard hun eerste huis te kunnen kopen. De gemeente vindt het belangrijk dat je als jongere een kans krijgt op de plaatselijke woningmarkt. Met de starterslening, die maximaal 30.000 euro bedraagt, vergroot je die kans. Daarmee overbrug je immers het verschil tussen de prijs van het huis dat je wilt kopen en het bedrag dat je maximaal kunt lenen bij de bank. De eerste drie jaar betaal je geen rente en aflossing over deze extra lening. De lening heeft een looptijd van 30 jaar en een rentevaste periode van 15 jaar.

Meer weten over de starterslening?

Wil je meer weten over de starterslening in Nissewaard. Kijk dan op www.nissewaard.nl/starterslening. Daar vind je ook alle informatie over de voorwaarden en lees je hoe je de lening kunt aanvragen. Je kunt ook bellen: 14 0181. En je kunt dus op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 25 juni in Theater de Stoep in Spijkenisse, met adviseurs van de gemeente over de lening in gesprek.

  • Meer informatie over de starterslening is verkrijgbaar bij de stand van de gemeente op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 25 juni in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse (19.30-21.30 uur). Stand: gemeente Nissewaard.
  • www.nissewaard.nl/starterslening.
  • Alle informatie over de Woonmarkt Nissewaard lees je op de woonmarktpagina op deze site.