Sluit icoonTerug icoon

Rentekorting met Rabo Groenhypotheek voor energiezuinig nieuwbouwhuis

zo 30 oktober 2022 - Lagere maandlasten dankzij korting op eerste rentevaste periode van 10 jaar

Ze zijn comfortabel, je hebt er lange tijd nauwelijks onderhoud aan en je kunt vaak met opties en aanpassingen echt maatwerk krijgen. Maar nieuwbouwwoningen hebben nóg een voordeel: ze zijn heel energiezuinig. Zó energiezuinig, dat je bij Rabobank een aantrekkelijke rentekorting op je hypotheek krijgt. Dat scheelt in je maandlasten.

Rabo Groenhypotheek: aantrekkelijke rentekorting

Om voor die rentekorting in aanmerking te komen, sluit je de Rabo Groenhypotheek af. Daarmee krijg je een mooie korting op de eerste rentevaste periode van 10 jaar. De Rabo Groenhypotheek is een annuïteitenhypotheek. Je betaalt elke maand een gelijk bedrag. Dit bedrag is samengesteld uit rente én aflossing. Dit heet de annuïteit. Deze bruto maandlast bestaat in het begin uit veel rente en weinig aflossing. Later is dat omgekeerd. Aan het einde van de looptijd is je hypotheekschuld volledig afgelost.

Groenverklaring nodig voor Rabo Groenhypotheek

Voor deze rentekorting heb je wel een Groenverklaring nodig. Controleer dus van tevoren goed of de nieuwbouwwoning die jij op het oog hebt, een groenverklaring heeft of ervoor in aanmerking komt. Je kunt dit navragen bij de aannemer of projectontwikkelaar, of nagaan via www.registergroenverklaringen.nl. Een grondgebonden nieuwbouwwoning komt voor de Groenverklaring in aanmerking als de zogeheten BENG-2 waarde (die uitdrukt hoe energiezuinig de woning is) nul of lager is. Bij appartementen geldt een BENG-2 waarde van 25 of lager als grens. Daarnaast moet bij de bouw van de woning 100 procent duurzaam hout gebruikt zijn (of worden). De ontwikkelaar of aannemer kan dit aantonen met een Duurzaam hout-verklaring.

Rabo Groenhypotheek: tot maximaal 150.000 euro

Het is overigens niet zo dat de Rabo Groenhypotheek de hele koopsom dekt. Deze bijzondere hypotheek kent een maximum van 150.000 euro. Je zult in bijna alle gevallen voor de rest van de koopsom een ‘gewone’ hypotheek moeten afsluiten. Meer informatie over de Rabo Groenhypotheek staat op de website van de Rabobank.

Nog meer voordeel energiezuinige woningen: lagere energierekening

Behalve de rentekorting bieden energiezuinige nieuwbouwwoningen nog een ander financieel voordeel: de relatief lage energierekening. Ook dat scheelt dus in je maandelijkse woonlasten.

Meer weten? Maak een afspraak met een adviseur van Rabobank

Wil je meer weten over de Rabo Groenhypotheek? Of heb je sowieso vragen over de financiering van de nieuwbouwwoning die jij op het oog hebt? Maak dan via de website van Rabobank gratis en vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend hypotheekgesprek met een van de adviseurs van de bank. Dat kan telefonisch, via videobellen of op een van de kantoren van Rabobank.