Sluit icoonTerug icoon

Met de Rabobank in 4 stappen op weg naar een financieel gezonder leven

ma 12 april 2021 - Volg het stappenplan zodat je straks onverwachte kosten kunt betalen

Iedereen kan een stapje zetten naar een financieel gezonder leven, ook jij. Dat is belangrijk voor nu, maar ook voor je toekomst en die van de mensen om je heen. Je hebt immers geld nodig om bijvoorbeeld voldoende buffer te hebben om onverwachte kosten te kunnen betalen, een huis te kopen of eerder te kunnen stoppen met werken. Maar hoe begin je? De Rabobank helpt je op weg en loopt met jou vier stappen door: inzicht, besparen, opzij zetten en opbouwen. 

Inzicht in je geldzaken

Belangrijk is om inzicht en overzicht te hebben in je geldzaken. Weet wat je inkomsten en uitgaven zijn. Waar besteed jij je geld aan? Als je weet hoe je ervoor staat, kun je ook actief aan de slag om je financiën op orde te krijgen. 

Besparen: kijk ook naar je vaste lasten

Als je weet waar al je geld naartoe gaat, zie je al snel waar je op kunt besparen. Kijk ook naar je vaste lasten. Gebruik je bijvoorbeeld alle abonnementen die je hebt lopen, wel echt? Kijk niet zomeer een keer of er iets te besparen valt, maar doe dat regelmatig. 

Geld opzij zetten, zodat je het niet uitgeeft

Of je nu veel of weinig verdient, iedereen kan geld opzij zetten. Heb je geld bespaard of een loonsverhoging gekregen? Zet dat geld dan apart, zodat je niet in de verleiding komt het op korte termijn uit te geven. Met dit geld kun jij je buffer opbouwen.

Opbouwen en uitbouwen

Zodra je voldoende buffer hebt opgebouwd, kun je verder opbouwen. Je kunt het geld op een spaarrekening zetten, ermee beleggen, investeren in je woning of er je pensioen mee aanvullen. Door hier vooraf over na te denken, kan je geld meer waard worden. 

Tips, inspiratie en tools op website Rabobank

Iedereen kan een stapje zetten naar een financieel gezonder leven. De Rabobank helpt je graag met tips, artikelen, tools, inspiratieverhalen en gesprekken van anderen. Kijk hiervoor op www.rabobank.nl/particulieren/financieel-gezond. En wil je in gesprek met een adviseur van de bank? Neem dan contact op, via dezelfde pagina.