Sluit icoonTerug icoon

Wat moet je allemaal regelen als je gaat samenwonen?

di 22 oktober 2019 - Kom naar de Woonmarkt Nissewaard en ga in gesprek met de specialisten van Ouwerkerk Notariaat

Je hebt al een tijdje een relatie en dat gaat zo goed dat je besluit om samen verder te gaan in één huis. Maar wil je ‘gewoon’ gaan samenwonen, een geregistreerd partnerschap of trouwen? Wat zijn de voor- en nadelen van deze varianten? En wat moet je nog meer regelen? Op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 12 november in Theater de Stoep in Spijkenisse, kun je over dit soort vragen in gesprek met de specialisten van Ouwerkerk Notariaat. 

Wensen op papier zetten. Dat voorkomt misverstanden

Samen verder gaan is een belangrijke beslissing. De kans is groot dat je al met elkaar hebt gepraat over welke bezittingen (en schulden) van jullie samen worden, en welke jullie zelf houden. Of wat er moet gebeuren als een van jullie overlijdt. De wet heeft een aantal van dit soort zaken geregeld. Welke? Dat hangt af van de manier waarop je samen verder gaat. Soms sluiten die wettelijke regelingen niet aan op wat je samen wilt. Dan is het verstandig om die andere wensen door de notaris op papier te laten zetten. Zo kan er later geen misverstand over ontstaan.

In gesprek met Ouwerkerk Notariaat

Op de Woonmarkt Nissewaard kun je over al dit soort zaken met de specialisten van Ouwerkerk Notariaat in gesprek. Wil je vooraf alvast wat lezen over de mogelijkheden? Bekijk dan de brochure Samen verder - wat moeten wij nog extra regelen? op de website van Ouwerkerk Notariaat. Daarin staat wat je zoal met elkaar kunt afspreken. Bijvoorbeeld over het samen delen of juist apart houden van inkomen, bezittingen, pensioen en erfenis. Over wat nodig is of juist niet. En over wat kan de notaris voor jou en je partner kan betekenen.

  • Ga jij samen met je partner verder in één huis en wil je dat goed regelen? Ga dan in gesprek met Ouwerkerk Notariaat. Dat kan op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 12 november in Theater de Stoep (Theaterplein 1) in Spijkenisse (19.30-21.30 uur). Stand: Ouwerkerk Notariaat.
  • www.ouwerkerknotariaat.nl.
  • Alle informatie over de Woonmarkt Nissewaard lees je op de woonmarktpagina op deze site.