Sluit icoonTerug icoon

Kom dinsdag 13 oktober naar de Woonmarkt Nissewaard

ma 31 augustus 2015 - Actueel woningaanbod en informatie over mogelijkheden voor mensen met een restschuld

Heb je een huis gekocht in een tijd dat de woningprijzen hoger waren? En wil je binnenkort een ander huis kopen? Dan is de kans groot dat je bij de verkoop van je huidige woning met een restschuld zit. Dat dit geen probleem hoeft te zijn, merk je tijdens de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdag 13 oktober in Theater de Stoep in Spijkenisse. Behalve over de mogelijkheden met een restschuld, krijg je tijdens de Woonmarkt informatie over het actuele woningaanbod in Nissewaard. 

Aanbieders presenteren in de foyer van het theater namelijk hun koop- en huurwoningen in Spijkenisse, Zuidland, Heenvliet, Geervliet en de andere dorpen van Nissewaard. Het gaat om aanbod voor verschillende doelgroepen, zoals starters, gezinnen en ouderen.

Starterslening, Haven en kavels

Ook de gemeente is aanwezig. Zij komt naar de Woonmarkt met informatie over de starterslening en over de nieuwbouwplannen voor de Haven. Ook presenteert de gemeente het kavelaanbod in Nissewaard. Deze kavels bevinden zich in Spijkenisse, Hekelingen en Zuidland. 

Restschulden: voorbeelden uit de praktijk

Restschuldproblemen, of liever de mogelijke oplossingen daarvoor, vormen het centrale thema van deze Woonmarkt. Ze komen aan de orde tijdens een interview met deskundigen, in de kleine zaal van het theater. Onder leiding van een professionele interviewer geven een Rabobank-adviseur en een makelaar van makelaarskantoor Kompas tekst en uitleg over dit onderwerp. Met interessante voorbeelden uit de praktijk en interactie met de aanwezigen in de zaal. Na afloop staan adviseurs van de Rabobank klaar om over restschulden en andere financiële kwesties vragen te beantwoorden. En met de specialisten van Ouwerkerk Notariaat kun je in gesprek over bijvoorbeeld (belastingvrije) schenkingen, die kunnen helpen bij het oplossen van restschuldproblemen. 

Van 19:30 tot 22:00 uur

De Woonmarkt Nissewaard duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Het interview in de kleine zaal begint om 20:00 uur en duurt circa twintig minuten. Wie daar niet heen wil, kan zich gewoon op het woningaanbod in de foyer blijven oriënteren. Theater de Stoep is te vinden aan het Theaterplein 1 in Spijkenisse. In de directe omgeving zijn volop parkeermogelijkheden.