Sluit icoonTerug icoon

Laatste fase Kreken van Nibbeland in februari in verkoop

do 17 december 2015 - Tien rij- en hoekwoningen, negen tweekappers en drie vrijstaande woningen

De laatste fase van nieuwbouwproject Kreken van Nibbeland, in Zuidland, gaat in februari in verkoop. Het gaat om tien rij- en hoekhuizen, negen twee-onder-één-kap woningen en drie vrijstaande huizen, aan de rand van het archeologische speelpark. De prijzen zullen variëren van ongeveer 215.000 tot circa 385.000 euro (v.o.n.). Ontwikkelaar Volker Wessels Vastgoed verwacht dat de bouw in najaar van 2016 kan beginnen. De oplevering zal halverwege 2017 zijn.

Bijzonder aan deze laatste fase (fase III) is dat de rij- en hoekwoningen zijn verdeeld over drie kleine blokken: twee met drie huizen en één met vier. Daardoor heb je relatief veel hoekwoningen, waar je een garage bij kunt laten bouwen. Daarnaast valt het grote aantal tweekappers op. Daar was in eerdere fases veel vraag naar. 

Leuk wonen in Zuidland

Als deze laatste fase is afgerond, heeft Volker Wessels Vastgoed sinds 2009 125 woningen in de Kreken van Nibbeland gerealiseerd. Een aantal om trots op te zijn, aldus Thekla van der Weerd, die de hele periode namens Volker Wessels de verkoop deed. "Het is zó leuk wonen in Zuidland", zegt ze. "Stap eens op de fiets en kijk eens wat er allemaal is in dit dorp: een ijsbaanvereniging, een tennisclub, een openluchtzwembad, een voetbalvereniging, een korfbalclub, een sporthal, een schitterende brede school, voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen, een snackbar en ook nog eens diverse restaurants en cafés. En om de hoek ligt grote zus Spijkenisse, met nog veel meer winkels en voorzieningen als een theater." 

Kreken van Nibbeland: jaren dertig stijl

Los daarvan roemt Van der Weerd de architectuur van de Kreken van Nibbeland. "De wijk heeft kenmerken van jaren dertig woningen, een stijl die door de bewoners zelf is gekozen. Verder heb je hier ruime kavels met diepe tuinen. Want waar vind je nog een kavel van 25 meter diep? Ook bijzonder: de woningen zijn ruim en standaard voorzien van een uitbouw." 

Mooie mix van woningtypen en bewoners

Nu, na zo'n zes jaar bouwen, is de wijk een mooie mix van woningtypen en bewoners geworden. "Je hebt hier appartementen, seniorenwoningen, rijwoningen, tweekappers en vrijstaande huizen. Er is van alles. En daardoor zijn ook alle leeftijden vertegenwoordigd. Ik kan er echt van genieten als ik ergens slingers zie hangen met teksten als 'Hoera, een zoon'. Daaraan zie je dat de wijk leeft, en dat mensen zich hier prettig voelen." Dat is ook buiten Zuidland niet onopgemerkt gebleven. De wijk trekt ook mensen uit bijvoorbeeld Spijkenisse. "Zuidland lijkt voor Spijkenissers ver weg, maar dat is helemaal niet zo. De afstand vanuit Maaswijk naar het centrum van Spijkenisse is niet veel groter dan de afstand van Zuidland naar Spijkenisse."

Meer informatie

Wil je meer weten over het woningaanbod in fase III? Of heb je andere vragen over de Kreken van Nibbeland? Neem dan contact op met Thekla van der Weerd via 06-55699999. Of kijk op de website: www.krekenvannibbeland-bernisse.nl.