Sluit icoonTerug icoon

Starterswoningen in hartje Spijkenisse

di 14 april 2015 - Studio’s, maisonnettes en tweekamerappartementen in Stadsboerderij in trek

Twintig woningen voor starters, in een schitterend pand aan de rand van het centrum van Spijkenisse. Ontwikkelaar Prohuis realiseert ze aan de Stationsstraat, in Stadsboerderij Spijkenisse. De verkoop is een succes. Inmiddels is zestig procent van de woningen verkocht. Alle informatie over dit project krijg je op de Wooninformatiemarkt, op dinsdag 21 april in Theater De Stoep in Spijkenisse.

Een deel van de woningen komt in het voormalige woonhuis, dat compleet wordt gerestaureerd. De overige woningen komen in de nieuw te bouwen schuur. Zowel het voorhuis als de schuur krijgt de sfeer van toen, en het wooncomfort van nu. Bijzonder: alle woningen hebben een eigen parkeerplaats. En dat in hartje Spijkenisse.

Volop variatie

De variatie in het project is groot. Er zijn compacte studio’s, maisonnettes (appartementen over twee lagen) en tweekamerappartementen. Op dit moment zijn alleen nog studio’s en maisonnettes beschikbaar. 

Studio’s: vanaf 84.500 euro

De studio’s zijn circa 40 vierkante meter groot en krijgen een woon-/slaapkamer (met een opstelplaats voor de keuken), een badkamer met toilet en wastafel, een inpandige berging en een balkon/tuin. De prijzen van de nog beschikbare studio’s beginnen bij 84.500 euro (v.o.n.).

Maisonnettes vanaf 125.000 euro

De maisonnettes zijn 59 vierkante meter en hebben een woonkamer met opstelplaats voor de keuken, een complete badkamer, een apart toilet en een inpandige berging. De slaapkamer bevindt zich een verdieping hoger. Verder beschik je over een balkon. Je koopt al een maisonnette vanaf 125.000 euro (v.o.n.).

Renovatie en nieuwbouw

De gemeente Spijkenisse kocht de voormalige boerderij ooit aan om nieuwbouwproject Staalmeesters te realiseren. De oude schuur werd eind 2013 gesloopt, het voorhuis bleef gespaard. Prohuis zal het voorhuis geheel renoveren. De schuur wordt nieuw gebouwd, en krijgt daarbij zijn oorspronkelijke vorm.

> Informatie over de Stadsboerderij Spijkenisse krijg je op de Wooninformatiemarkt, op dinsdag 21 april in Theater De Stoep in Spijkenisse (aanvang: 19.30 uur). Stand: Toussaint + Van Wijk Makelaardij.
www.stadsboerderijspijkenisse.nl.
> 0181-619888 (Toussaint + Van Wijk Makelaardij).