Sluit icoonTerug icoon

Zelf je droomhuis bouwen? Ontdek de mogelijkheden in Zuidland

di 22 augustus 2023 - 10 zelfbouwkavels beschikbaar met oppervlaktes vanaf 742 vierkante meter

Zelf je huis bouwen, zodat je woning helemaal voldoet aan jouw woonwensen. Het kan in Krekenbos, het sluitstuk van de Zuidlandse nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland. Daar zijn op dit moment 10 vrije zelfbouwkavels in verkoop. De oppervlaktes lopen uiteen van 742 tot 789 vierkante meter. De prijzen variëren van 464.492 tot 493.914 euro. Deze prijzen zijn kosten koper (k.k.). 

Zelfbouw in Krekenbos, Zuidland: veel vrijheid, wel regels 

Op de zelfbouwkavels van Krekenbos kun je het huis van jouw woondromen (laten) realiseren. Je hebt veel vrijheid, maar er gelden uiteraard wel regels. Zo mag je niet meer dan 35 procent van je kavel bebouwen en zijn er regels voor bijvoorbeeld de goot- en de nokhoogte. Verder moet je woningontwerp passen binnen het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan. Toch is de vrijheid om er echt helemaal jouw huis van te maken, groot. Zeker als je ervoor kiest om een architect in te schakelen. Je krijgt dan een uniek huis, dat bovendien helemaal voldoet aan de regels. En het is ook op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid helemaal van nu. De architect kan je overigens ook in contact brengen met een aannemer en het bouwproces begeleiden. Een andere mogelijkheid is een woning 'uit het boekje'. Je kiest dan voor een bouwer die een al bestaand woningontwerp voor je bouwt, en daarin ook specifieke woonwensen meeneemt. 

Interesse? Neem contact op met de makelaar

Heb je belangstelling voor een zelfbouwkavel in Krekenbos in Zuidland? Of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met makelaar Thekla Trouw. Zij is bereikbaar via 06-55699999. 

Zuidland: rustig dorp, veel voorzieningen

Zuidland is een rustig dorp met een fraaie historische kern. Het dorp is zeer kindvriendelijk en groot genoeg voor een uitgebreid voorzieningenaanbod. Op loopafstand ligt het dorpscentrum, met winkels voor de dagelijkse boodschappen. Ook basisschool De Vlasbloem ligt dichtbij. Verder vind je in het dorp nog een andere basisschool, diverse sportverenigingen, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een sportschool en een grote sporthal. Er is ook een openluchtzwembad. En als het in de winter vriest, is er een natuurijsbaan. Net buiten het dorp kun je genieten van een weids polderland en van natuur- en recreatiegebied Bernisse, waar je kunt fietsen, joggen, wandelen, waterfietsen, roeien, suppen en zwemmen. Zuidland ligt op ongeveer een halfuur autorijden van Rotterdam.


Kaart Krekenbos, met linksonder (groen gekleurd) de kavels: